Inloopspreekuur postpartum

Wanneer je net bent bevallen, misschien wel van je eerste kindje, komen er veel nieuwe dingen op je af. Waarschijnlijk heb je ook heel veel vragen. Een groot deel van de vragen kunnen beantwoord worden in de eerste dagen door de kraamverzorging, maar daarna zullen er mogelijk ook vragen naar voren komen. Want hoe zit het nu met het herstel van de bekkenbodem? En wat moet je doen als je ziet dat je baby continu met het hoofdje naar een bepaalde kant gedraaid ligt?

Wij kunnen je verder helpen!

Dit zijn vragen die beantwoord kunnen worden tijdens het inloopspreekuur bij Fysio4You in Ommoord. Iedere eerste maandag van de maand van 10.00-11.00 uur wordt er een inloopspreekuur georganiseerd. Dit is voor alle ouders van een pasgeboren baby en voor hun moeders uit de omgeving van Rotterdam Oost. Hierbij zullen Caroline, de bekkenfysiotherapeut en Jasmijn, de kinderfysiotherapeut aanwezig zijn.

Bekkenfysiotherapie

Caroline kan je hier helpen met vragen over bijvoorbeeld de weg naar het opbouwen van fysieke activiteiten, (pijn)klachten die aan blijven houden na de bevalling rondom het bekken en/of bekkenbodem en tips geven om je eigen herstel te bevorderen. Wist je bijvoorbeeld dat 6 weken na de bevalling de treksterkte van het bindweefsel nog maar 50% is van de oorspronkelijke waarde? De bekkenbodem is hierdoor niet in staat grote belasting als bv zwaar/veel tillen, springen en hardlopen op te vangen. Je mag vanaf 6 weken geleidelijk aan meer gaan belasten en activiteiten (sport) gaan opbouwen. Bij vragen hoe je dit het beste kan doen, kun je bij Caroline terecht.  Zij zal tips geven over hoe je het sporten weer kan opstarten en alle andere vragen m.b.t. bekken en/of bekkenbodem kunnen beantwoorden.

Kinderfysiotherapie voor baby’s

Jasmijn kan je adviezen geven over hoe je je kindje het best kan vasthouden en dragen, tips voor onrustige baby’s en hoe je het best kan gaan beginnen met de buiklig bij jouw kind. Ook als je twijfels of vragen hebt over het bewegen of de motorische ontwikkeling van jouw kind, kun je natuurlijk langskomen. Een voorkeurshouding zou ook een reden kunnen zijn om bij het spreekuur langs te komen. Dit komt vaak voor bij jonge baby’s. Als een baby het hoofd vaak naar dezelfde kant heeft liggen, is er waarschijnlijk sprake van een voorkeurshouding. Dit kan de ontwikkeling beïnvloeden. De schedel is namelijk de eerste maanden zacht en kan afplatten aan één kant. Kinderfysiotherapeuten kunnen bekijken of dit het geval is en handvatten geven om een voorkeurshouding te doorbreken.

Kom de eerste maandag van de maand langs op de Zernikeplaats 722 tussen 10:00 en 11:00 uur en stel al je vragen!