Kom in beweging

Wist je dat ongeveer 1 op de 5 kinderen in Nederland overgewicht heeft?
Overgewicht heeft verschillende oorzaken, maar het grootste deel van deze groep eet te veel ongezonde voeding en beweegt te weinig. Kinderen die te weinig bewegen hebben een hoger risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, diabetes type 2 (suikerziekte), hart- en vaatziekten en gewrichtsproblemen. Te weinig bewegen verhoogt ook de kans op verminderde spierkracht, een lage botdichtheid, achterstand in de motorische ontwikkeling, maar ook psychologische problemen zoals angst en depressie.

Kom in beweging!

 • Gezondheid van de organen
  Bewegen is goed voor de functie van de organen (zoals het hart en de longen) en het versterken van de spieren en botten.
 • Gezond lichaamsgewicht
  Bewegen helpt bij het verbranden van energie en het opbouwen van spiermassa. Dit helpt bij het verkrijgen van een gezond lichaamsgewicht.
 • Mentale gezondheid
  Door te bewegen zit je lekkerder in je vel. Het kan stress, angst en depressie verminderen en daardoor je zelfvertrouwen vergroten.
 • Verbeterde motorische vaardigheden
  Lichaamsbeweging helpt bij het ontwikkelen én verbeteren van motorische vaardigheden.

Waarom naar de fysiotherapeut?

(Kinder)fysiotherapeuten kunnen beweegprogramma’s maken die speciaal zijn afgestemd op jouw behoeften. Deze programma’s kunnen helpen bij het opbouwen van spierkracht, verbeteren het uithoudingsvermogen en het stimuleren van een actieve leefstijl. Daarnaast helpen fysiotherapeuten bij het stellen van doelen en het ontwikkelen van zelfvertrouwen en motivatie. Ook kunnen fysiotherapeuten een belangrijke rol spelen in het monitoren van de voortgang om op lange termijn om terugval te voorkomen.

Fysio4You helpt je niet alleen beter te bewegen maar ook méér te bewegen. Wij vinden een gezonde levensstijl van groot belang. Daarnaast is preventie bij ons net zo belangrijk als herstel. Door meer te bewegen verlaag je het risico op het krijgen gezondheidsproblemen.