Mogen wij 2 minuten van je tijd? Lees het onderstaande a.u.b.

Het einde van het jaar komt eraan en dat betekent voor ons ook weer de jaarlijkse onderhandelingen met de zorgverzekeraars. In theorie gaan de onderhandelingen zo: de zorgverzekeraar en de praktijk onderhandelen met elkaar over het contract: prijs, administratieve afhandeling en voorwaarden met betrekking tot kwaliteit. Klinkt goed toch? Alleen in de praktijk werkt het niet zo. In de praktijk is het een take it or leave it voorstel. Er is geen ruimte voor onderhandeling. Het is de zorgverzekeraar die de inhoud van het contract bepaalt en die alle eisen van het contract bepaalt. Hier is geen enkele ruimte voor onderhandeling.

Elk jaar worden er steeds meer eisen opgelegd door de zorgverzekeraar. Met elk jaar wordt het steeds moeilijker en onhaalbaarder voor ons fysiotherapeuten om aan deze eisen te voldoen. En dat geldt ook voor ons als Fysio4You.

Elk jaar zijn er steeds meer eisen vanuit de zorgverzekeraar, maar de vergoeding is al 15 jaar nauwelijks veranderd. De prijzen stijgen niet eens mee met de inflatie!

Als je toch probeert te onderhandelen over het contract dan krijg je als antwoord dat de zorgverzekeraar niet met individuele praktijken onderhandelt. Dan denk je, laten we met meerdere praktijken samenwerken en onderhandelen, want samen sta je sterk! Maar dat mag dan weer niet. Praktijken mogen zich niet verenigen om samen te onderhandelen (mededingingswet).

Hoe kun je ons helpen?

  • Kies een zorgverzekeraar die beter is voor je zorgverlener (uw fysiotherapeut weet wel welke)
  • Deel deze informatie zoveel mogelijk
  • Wijs de overheid op haar verantwoordelijkheid ook te zorgen voor haar zorgverlener
  • Wees geduldig; de werkdruk is erg hoog en de fysiotherapeuten lopen op hun tenen

Je kunt je zorgverzekering opzeggen tot en met 31 december 2022. Je opzegging moet uiterlijk op die datum bij je zorgverzekeraar binnen zijn. Wel heb je nog tot 1 februari 2023 de tijd om je aan te melden bij een nieuwe zorgverzekeraar. De nieuwe verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2023

Houd er rekening mee dat je niet altijd automatisch wordt geaccepteerd voor de aanvullende verzekering. Vraag voor dat deel van de verzekering dus altijd offertes aan vóórdat je opzegt. Gebruik onze handige Checklist Zorgverzekering!

Wij hebben een paar afbeeldingen op onze Instagram gezet met extra informatie.

Je steun wordt gewaardeerd!

Bron: fiscalert.nl / Bron: Dorian van Garderen