We bewegen steeds minder…

In vergelijking met een aantal jaar geleden bewegen we een stuk minder. We pakken sneller de auto waarmee we grotere afstanden overbruggen en dus meer zitten. Ook door de opkomst van de roltrappen en liften, supermarkten die de boodschappen thuisbezorgen en de afgelopen lockdowns is de beweegactiviteit omlaag gegaan.

Bewegen verlaagt het risico op welvaartsziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten, bij ouderen verlaagt het de kans op botbreuken. Bovendien zorgt bewegen voor een vermindering van stress en depressieve symptomen.

Nederlandse Norm bewegen

In 2017 is daarom een Nederlandse Norm bewegen opgesteld. Daarin staat dat we minimaal 2,5 uur per week matig intensief moeten bewegen en minimaal twee keer per week aan spier- en botversterkende activiteiten moeten doen. Ook is het van belang dat stilzitten wordt voorkomen.

In 2019 voldeed bijna de helft van de Nederlands aan deze beweegrichtlijn. Wij willen hier verandering in brengen!

Fysio4You

Het team van Fysio4You staat voor beter in beweging. Wij helpen mensen om in beweging te komen, pijnvrij te bewegen en vinden preventie een belangrijk onderdeel van de zorg.
Elke vorm van bewegen heeft een positieve invloed op je gezondheid. Begin met kleine doelen voor jezelf te stellen. Denk bijvoorbeeld aan iedere dag 10 minuten wandelen. Dat is toch 70 minuten in de week 😉

www.gezondheidsraad.nl | www.nji.nl | www.cbs.nl