De Marathon van Rotterdam

Zondag 10 april was het weer zover, de Marathon van Rotterdam vond weer plaats. Ook wij van Fysio4You waren hierbij aanwezig, omdat wij bewegen erg belangrijk vinden. Iedere dag binnen de praktijk zijn wij hier samen met onze patiënten mee bezig en zetten ons ervoor in dat onze patiënten weer zo mobiel mogelijk zijn en zonder klachten kunnen bewegen. Daarnaast moedigen wij iedereen zoveel als mogelijk aan om in beweging te komen en leggen wij het belang hiervan uit.

Daarom stonden ook onze hardlopers van Fysio4You om 10 uur ’s morgens bij de start op de Coolsingel. Wat betreft het weer werd er een hoop goeds voorspeld en was het een dag met perfect weer voor de marathon.

Onze collega Jasmijn was er helemaal klaar voor na een lange tijd trainen. Een paar weken terug was er nog een blessure die haar mogelijk zou belemmeren in haar aanloop naar de marathon, maar gelukkig was zij hiervan op tijd hersteld. Ook corona was nog even van invloed in de voorbereiding, maar ondanks alles stond zij er om 10 uur helemaal klaar voor.

Ook onze collega Manuela stond klaar aan de startlijn en vertrok iets later dan Jasmijn in de richting van Rotterdam-Zuid. Zij liep samen met onze collega’s Jelle, Melanie en Robin de Business run voor Fysio4You.

De 10 kilometer

Na circa 10 kilometer werd Manuela opgewacht door Cynthia die iedereen ondersteunde met flessen, water en bananen. Ook Jelle stond hier klaar om het stokje van Manuela over te nemen. Jelle was er helemaal klaar voor en heeft de kilometers op zuid verder gelopen om zich richting de Erasmusbrug te verplaatsen. Onderweg hiernaartoe stond Melanie hem op te wachten en zat de eerste helft van de marathon er al op.

Griepje

In aanloop naar de marathon was er nog een griepvirus wat roet wilde gooien in de plannen, maar gelukkig voelde zij zich precies op tijd weer fit. De dag ervoor had zij nog even 5 km gelopen om er op zondag helemaal klaar voor te zijn. Samen zijn Jelle en Melanie verder gaan hardlopen en heeft Jelle in totaal wel 25 km hardgelopen. Op de Goudsesingel hebben zij samen het stokje weer door gegeven aan Robin om te starten aan het laatste stuk richting de finish.

Super snel!

Robin is iedereen voorbij gevlogen en heeft de eindsprint tot de finish ingezet. In het Kralingse bos werd zij opgewacht door Caroline die met de nodige support haar een steuntje in de rug gaf. Na Robin kwam ook Jasmijn aan bij Caroline die haar aangemoedigd heeft om na al die gelopen kilometers en kramp in de benen haar hoofd geheven te houden.

Even verderop stond ook onze collega Stefan hun op te wachten en hij heeft Jasmijn en Robin kunnen supporten om de finish te halen. Wij mogen trots zijn op onze collega’s welke binnen de tijd van 03:55:44 de business estafette uitgelopen hebben, evenals onze collega Jasmijn die na een tijd van 04:44:24 aankwam bij de finish waar zij door familie en vrienden onthaald werd.